tirsdag 1. februar 2011

Anbefales....

....Camilla Läckberg sin bok Havfruen. 
Link til flere av hennes bøker HER

Jeg storkoste meg med denne boken!
Klarte ikke løse krimmen denne gangen, og da blir det spennende...

Litt utdrag fra boken lenger nede
Havfruen er den sjette kriminalromanen i Camilla Läckbergs serie om politimannen Patrik Hedström og hans kone, forfatteren Erica Falck, i Fjällbacka. 
Allerede i Tyskerungen stiftet vi bekjentskap med bibliotekaren Christian og hans romanprosjekt Havfruen. Nå blir boken publisert. Christian har imidlertid fått en rekke trusselbrev mens han skrev boken som han ikke har fortalt noen om. En av hans venner, Magnus Kjellner, lykkelig gift og far til to, har forsvunnet også. Og på lanseringsfesten for romanen Havfruen får Christian enda et trusselbrev. Han bryter sammen og viser brevene til Erica Falck, som har hjulpet ham med manuskriptet. Christian nekter å gå til politiet, men Erica smugler med seg et av brevene og viser det til Patrik. Hun er urolig for hva som kan skje.
En tid senere blir den savnede Magnus Kjellner funnet innefrosset i isen. Søket etter en savnet person går da over til å bli en mordetterforskning. Patrik aner at det kan finnes en sammenheng mellom brevene og drapet på Magnus, og at sporene fører bakover i tiden (slik de vanligvis gjør i Läckbergs bøker). Og når det viser seg at også andre har mottatt trusselbrev og stygge ting begynner å skje, blir Erica og Patrik svært bekymret.
Camilla Läckberg er flink til å knytte sammen bak­grunns­historier om til dels forferdelige – men likevel stort sett troverdige – menneskeskjebner. Også her gjør hun det på en god måte. Den eneste ulempen med denne teknikken er at det kan bli mange sceneskifter mens forfatteren går fra en historie til en annen. Slik er det her også, så det gjelder å følge godt med.
Havfruen er Erica gravid med tvillinger og har mange bekymringer – magen er stor, klærne passer ikke, og så videre. Men likevel klarer hun ikke å holde seg unna etterforskningen. Dermed etterforsker politiet og Erica saken på hver sin kant.
Havfruen er velskrevet, spennende og underholdende. Og den slutter på en svært urovekkende måte. Nok en god krim fra Läckberg! 

LESER NÅ..


Klem fra Mette

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en spennende bok; og jeg som trodde min søster Havfruen hadde blitt forfatter:O)
  Jeg har lest mye i mitt liv, men inne i en periode hvor jeg sliter med å finne tid til bøker; synd;)..men godt å få tips!
  Nyt kvelden, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Elsker krimbøker, så har notert meg navnet på forfatteren. Har ikke lest noe av henne. Lest mye av Unni Lindell, Jo Nesbø de siste åra. Men etter jeg fikk Malin har det blitt lite tid til å lese, savner det. Må prøve å sette meg ned litt om kvelden igjen å lese :-)

  Klem fra Gry :-)

  SvarSlett
 3. Camilla Läckberg er favoritten min.

  SvarSlett
 4. Hei hei Mette!
  Bøker klarer jeg meg ikke uten!! Jeg bruker å si at jeg ikke er en samler, samler ikke på noe spesielt, bortsett fra bøker. Jeg får meg aldri til å kjøpe pocket utgaver, jeg MÅ ha boka i fast bind og inn i samlingen med alle andre. Er flink til å kjøpe på tilbud da, så faktisk er det ikke dyrere enn pocketutgavene...
  Ja nå er vi i gang, og har derfor ikke fått vært på bloggen skikkelig før sent nå i kveld. Har vasket ned tak og vegger og i morgen tidlig starter maleren, jippi. Så nå er halve stuen midelertidig møblert med alt fra kopper og kar til møblemang, ikke så veldig trivelig akkurat, men det blir det jo til slutt, og da har vi litt ekstra tålmodighet hi hi. Så bra at du har fått en dato og forholde deg til, det gikk ganske kjapt syns jeg. Tenker det skal bli godt å få det overstått. Da har jeg lyst å komme på besøk når du kommer hjem. Regner med du får en sykedag eller to...;-))
  Nå må jeg snart slukke for natten og finne senga. Har bare bittelitt igjen i boken jeg leser, så skal jeg begynne på en ny av Cecilia Samartin igjen (fikk den på salg hi hi).
  Nattaklem fra meg

  SvarSlett

♥ Takk til dere alle som legger inn masse fine ord hos meg, det bidrar og til at jeg og finner frem til deg ♥