Har delt denne oppskriften med dere før, men regner med at den kommer godt med og i år.
Margrethe Pletter har vært en av mine favoritt-julekaker siden barndommen,
og er blitt favoritten til mine barn igjen.
Baker ikke så veldig mye julekaker lenger,
men denne sorten må alltid være i hus til jul :)
Margrethe Pletter
300 gr sukker
200 gr smør (jeg bruker Margarin, mye bedre og)
* sukker og smør røres hvitt og
tilsettes 2 piskede egg
1 ts van. sukker
250 gr hvetemel
4 ss potetmel
1 kopp(vanlig kaffekopp) hakkede mandler
1 Kopp hakket kokesjokolade
Så legger du de på brett, ca 1 ts for hver kake (jeg pleier å rulle i hånden)
Hakk ikke mandler og sjokolade for mye, er godt å tygge i litt biter.
Stekes på 185' C i ca 12-15 min., følg med, kan variere fra ovn til ovn, når kantene begynner å bli litt brune tas de ut.
Et godt tips. La eggene bli romtempererte før du baker, jeg syns det blir et mye bedre bakeresultat.
Disse er alltid en suksess og forsvinner fort fra fatet :-)
Klem
De så gode ut!!
SvarSlettMmmmm..disse såg gode ut og verdt å prøve. Grsit å prøve noen nye sorter. Takker for inspirasjonen.
SvarSlettFinfin førjulstid videre!
Desse såg veldig gode ut!
SvarSlettTakk at du deler :-)
Vonar du fortsatt får fin Adventstid
Disse fikk jeg lyst til å bake; takk for oppskrift!!
SvarSlettNyt dagene videre, klem fra mæ;)