tirsdag 11. desember 2012

Julekaker/oppskrift - lette og lage, kjempegode


Har delt denne oppskriften med dere før, men regner med at den kommer godt med og i år.

Margrethe Pletter har vært en av mine favoritt-julekaker siden barndommen, 
og er blitt favoritten til mine barn igjen. 
 Baker ikke så veldig mye julekaker lenger,
 men denne sorten må alltid være i hus til jul :)





Margrethe Pletter

300 gr sukker 
200 gr smør (jeg bruker Margarin, mye bedre og)
 *  sukker og smør røres hvitt og
tilsettes 2 piskede egg
1 ts van. sukker
250 gr hvetemel
4 ss potetmel
1 kopp(vanlig kaffekopp) hakkede mandler
1 Kopp hakket kokesjokolade

Så legger du de på brett, ca 1 ts for hver kake (jeg pleier å rulle i hånden)

Hakk ikke mandler og sjokolade for mye, er godt å tygge i litt biter.

Stekes på 185' C i ca 12-15 min., følg med, kan variere fra ovn til ovn, når kantene begynner å bli litt brune tas de ut.

Et godt tips. La eggene bli romtempererte før du baker, jeg syns det blir et mye bedre bakeresultat.

Disse er alltid en suksess og forsvinner fort fra fatet :-)

Klem

4 kommentarer:

  1. Mmmmm..disse såg gode ut og verdt å prøve. Grsit å prøve noen nye sorter. Takker for inspirasjonen.

    Finfin førjulstid videre!

    SvarSlett
  2. Desse såg veldig gode ut!
    Takk at du deler :-)

    Vonar du fortsatt får fin Adventstid

    SvarSlett
  3. Disse fikk jeg lyst til å bake; takk for oppskrift!!
    Nyt dagene videre, klem fra mæ;)

    SvarSlett

♥ Takk til dere alle som legger inn masse fine ord hos meg, det bidrar og til at jeg og finner frem til deg ♥

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.