mandag 21. februar 2011

Picasa,...jeg trenger hjelp...

Trenger litt hjelp, se spørsmål nedenfor bildet, hvis jeg klarte å gjøre meg forstått...(?)

Litt småting fra skjenken i stuen, sukkerskålen er loppefunn
og koppen dere ser i bakgrunnen....skal jeg fortelle litt mer om en annen dag..


Da har jeg gjort en skikkelig brøler, slettet noen bilder på Picasa,...bilder borte vekk fra bloggen.
  Tror ikke det er så mange bildene, men veldig dumt.

Så er spørsmålet, er det noen andre måter uten å måtte kjøpe seg større plass på Picasa.
  Jeg laster alle mine bilder opp fra eget bibliotek til bloggen, men det legger seg i tillegg på Picasa.
 Sikkert et dumt spørsmål for mange, men har vi begrensninger i forhold til bloggplass, hvordan funker dette?, Det var da jeg gjorde tabben når meldingen kom at jeg ikke hadde mer plass......


Klem

10 kommentarer:

 1. Beklager, jeg kan ikke hjelpe deg her, håper noen andre kan dette. Sliter selv med å legge inn bilder, er alvorlig klønete. De ligger hulter til bulter, et svare strev når jeg skal legge inn nye innlegg. Har ikke tatt i bruk Picasa, må nok ha eksperhjelp før jeg prøver meg på det:)
  Flotte loppefunn, gleder meg til å se mer av dem.
  Har vært på IKEA i kveld, kjøpt en hel del til soverommet, gleder meg til å blogge om det. Klem fra Mona

  SvarSlett
 2. Hei.
  Jeg vet ikke om dette er svar på spørsmålet ditt, men jeg tror alle gratisprogrammer har begrensninger. Vi skal bare bli "hekta" først ;)
  Jeg laster bilder direkte fra mapper på pc`n etter eventuelt å ha redigert dem i Photoscape, Picture Manager , Paint... fordi jeg synes det er enklere å bruke.
  Har Picasa også , men.....
  Men du har vel ikke mistet bildene hvis du har de i bibliotek på PC`N ?
  Håper du får et lurere svar fra noen som kan forklare det bedre.
  God natt og sov godt :)

  SvarSlett
 3. Jeg har aldri brukt picasa, så jeg har ingen idé.. legger bildene inn rett fra pc'en jeg..det er litt vanskelig noen ganger, men man må jo bare knote litt. Er det enklere med picasa kanskje? Håper virkelig ikke vi har begrenset plass på bloggene våre:/

  SvarSlett
 4. Det er en begrensning på 1 GB i nettalbumet til Picasa. Du kan utvide til 20 GB for 5 $ pr år (men det gjelder totalen din, inkl gmail som fra før har 7 GB gratis, så ikke oppbevar filmer oa. som gmailvedlegg...) Mer om kjøp av plass finner du her: http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?hl=no&answer=39567

  Jeg vet ikke om du gjør det allerede, men jeg pleier å redusere størrelsen på bildene før de lastes opp, så jeg har ikke fyllt opp kvoten ennå selv etter over 200 innlegg :)

  Håper du har lagret bildene på PCen da, så du kan laste dem opp igjen!

  Klem Linnette :)

  SvarSlett
 5. Her er jeg nok nokså grønn.. visste faktisk ikke det var begrensninger på google en gang. Jeg bruker picnik som du vet, og jeg lagrer kun bildene jeg har redigert der inne på min egen pc, og sletter de som er på picnik. Har laget mitt eget arkiv på pcen hvor jeg har kategorisert alt etter tema. Veldig greit å finne frem i. Det ble en sen kveld på meg i dag, men junior er fremdeles syk og hjemme fra skolen, så vi får sove litt lenger om morgenen. Men nå må jeg være fornuftig om komme meg i seng.
  God nattaklem fra meg til deg
  Anne Karin

  SvarSlett
 6. Hei..
  Her ble jeg usikker på hva du skal gjøre.
  Jeg kjøpte ekstra lagringsplass til bildene:)
  Det er jo ikke så dyrt!

  Lykke til.
  Ha en fin dag.
  Klem

  SvarSlett
 7. Jeg lager ett lukket album på facebook som bare jeg kan se, så linker jeg bildene inn via webadresse. :)

  SvarSlett
 8. Hmmm... begrenset plass? Ja, det har jeg ikke tenkt pa. Bor vel kanskje se hvor mye plass Blogspot 'gir' oss? Jeg har blogget i bortimot et ar na, men har ikke kommet over noen beskjed om manglende plass... men det kommer vel? Bruker ikke picasa, men laster ogsa opp direkte fra PC'en etter at de er redigert i Photoscape.

  SvarSlett
 9. O Boy.. enda en som har gått i fella .. joda.. har selv slettet en blogg pga av dette..

  Nå skal du høre.. du har 1024 MB plass hos Picasa.. Alle bildene du bruker i bloggen legger seg der, enten du vil eller ikke.. det er de som hendler fotodelen til blogger..

  det du KAN gjøre er å høyreklikke og kopiere bilder inn på innlegget fra biblioteket ditt.. da opptar det ikke plass i Picasa.. det er KUN bilder du laster opp på vanlig måte som blir lagt i albumet ditt..

  Om du ikke vil det.. må du komprimere bildene..
  slik at de ikke lastet opp med 1MB pr bilde..

  håper dette var til hjelp :)

  SvarSlett
 10. PS! ikke slett bilder !! om du har lastet opp bildene i full størrelse kan du begynne med å redigere størrelsen i picnic.. Logg deg på Picasa.. samme pålogg som bloggen.. åpne bildet og trykk på redigeringsknappen til høyre.. Tar tid men sparer deg for penger !

  Lykke til

  SvarSlett

♥ Takk til dere alle som legger inn masse fine ord hos meg, det bidrar og til at jeg og finner frem til deg ♥