Det er en grunn til at de kaller denne kaken Verdens beste, den er bare helt nydelig. Kaken blir og kalt Kvæfjord kaken. Noen bruker også litt 'rom' i kaken, vel det anbefaler ikke jeg. For de som ikke har smakt denne kaken har gått glipp av noe veldig godt!!!
Oppskrift til liten langpanne 30 x 40 cm,
til stor langpanne lages 1 1/5 posjon.
- 160 gr smør
- 160 gr sukker
- 5 ss melk
- 5 eggeplommer
- 160 gr mel
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
Marengs
- 5 egghvitter
- 250 gr sukker
Fyll
- 4 dl pisket kremfløte
- 2 ss sukker
- 4 dl vaniljekrem
Krem sammen romtemperert smør og sukker til lyst og luftig.
Ha i eggeplommer en og en og bland godt mellom hvert.
Tilsett melk og siktet mel og bakepulver og bland dette forsiktig inn. Det er viktig og ikke jobbe for mye med deigen etter at melet er tilsatt.
Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel deigen i et tynt jevnt lag. Sett formen til side mens marengsen piskes.
Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel deigen i et tynt jevnt lag. Sett formen til side mens marengsen piskes.
Skal du bruke samme bolle å lage marengs, vask den godt så ikke det er rester av fett fra eggeplommer og smør i den, for ellers blir ikke marengsen hvit og luftig.
Pisk eggehvitene hvitt og luftig, og mens maskinen forsatt går for fullt, tilsett sukker. Pisk videre til du kan holde bollen opp-ned uten at noe faller ut.
Pisk eggehvitene hvitt og luftig, og mens maskinen forsatt går for fullt, tilsett sukker. Pisk videre til du kan holde bollen opp-ned uten at noe faller ut.
Fordel marengsen ovenpå deigen i langpannen og strø over mandelflarn.
Stek kaken nest nederst i ovnen for ca 45 minutter på 175 grader
Stek kaken nest nederst i ovnen for ca 45 minutter på 175 grader
Finn fram fatet du skal bruke og se om du skal dele kaken på langs eller tvers over. Legg den ene delen på fatet og ha over pisket fløte som er vendt inn vaniljekrem i. Bruk all kremen som fyll inne i kaken, og legg deretter den andre halvdelen av kaken som lokk.
NYT KAKEN !!!
Jeg er ganske så slakkis i dag, så det blir nok å ta det litt med ro og håper ikke det utvikler seg til noe mer....så mange syke for tiden.
Klem fra Mette
Men åhh så god den där tårtan ser ut!! Uuunderbar! Tusen tack för receptet, det ska jag prova nästa gång det blir kalas här hemma :) Och tack snälla för fina kommentarer hos mig!! Blir så glad över dem :)
SvarSlettÖnskar dig en riktigt skön lördag! Hoppas att du får vara frisk, sköt om dig!
Kraaaaaaaaaam aka
Den kaken har ikke fått navnet sitt uten grunn, den er kjempegod!
SvarSlettGod helg til deg!
Klem T
Åh jeg er så enig! verdens beste ER virkelig verdens beste kake og bestemoren min lager den helt perfekt :)
SvarSlettHa en finfin helg!
Ja, den er virkelig verdens beste! Og en av de kakene jeg får til og pleier å ta på meg å bake hvis jeg skal bake noe. Jeg bruker heller ikke rom ;) Etter at jeg fikk cøliaki blir det dessverre sjelden jeg får smakt den, men har tenkt å prøve meg på en glutenfri variant en dag. God bedring, håper du slipper unna med noe mer ;) klemmer fra Gry
SvarSlettThat looks delicious...we make something similar without custard...called a pavlova..everybody in Australia loves pavlova...which is a meringue with cream and fruit on top.
SvarSlettFlotte bilder av deilig kake! Må ha rotet litt med forrige kommentar ang. bord m/glassplate. Var sikker på jeg så det på en "ønskeliste" på bloggen din, men finner ikke bildet igjen? Uansett, får som sagt håpe du ikke blir syk, klem fra Mona
SvarSlettDet er en kjempegod kake, men etter at matintoleransen slo til for fullt så er det en av kakene jeg må holde meg unna pga eggene;-)
SvarSlettRedigeringsprogrammene jeg bruker er Adobe Photoshop og Photoscape. Sistnevnte kan du laste ned gratis fra nettet;-D
Ha en fortsatt fin dag!
Klem fra Grete
Mmmm, ser godt ut! Takk for oppskrift :)
SvarSlettGod lørdag til deg!
klem Nina
Oh my!! Looks fabulous!
SvarSlettEnjoy your weekend!
XO
javisst er det mange syke...rundtom det ganske land ser det ut til!Håper det ikke forverrer seg med deg!!!!!Så flott du har beskrevet fremgangsmåten på Verdens Beste...hadde jeg likt kaken så skulle jeg slått til og bakt den med det samme.Men dessverre er jeg ikke glad i kaker generelt...Gubben min er veldig glad i ,men ikke akkurat denne.Siden så er han en av de mange syke så denne helgen blir det ingen baking...fyren har jo ikke smaksans *lol*Vi får se stoda an på mandag,og se om jeg skal lage en hjerteformet sjokoladekake og "smiske" litt ;P
SvarSlettRiktig GOd helg,var veldig kjekt å få kommentar og også at du vil følge meg og sammensuriumet :))))
toveklem:)
Ååå nume num, den kagå er knallgoe:),
SvarSlettheldigen de som skal få smake den:)
God bedring, håper det gir seg.
Klem Hilde
Denne så god ut :-D
SvarSlettTusen takk og god bedring til deg også!! Håper du blir frisk så du får operert. Håper ikke det er en stor operasjon? Masse lykke til hvertfall :-)
Her har begge gutta i huset også blitt syke og har sovnet, så da blir det en runde i blogglandia på meg ;-)
Ha en fortsatt fin kveld!
Klem Ellen
Hei hei, og god kveld:)
SvarSlettSå utrolig koselig kommentar fra deg inne hos meg da :) Setter en stolt mamma pris på :)
Og den kaka der er bare BEST !!
Mmmmm :) Har aldri lagd den selv da, men det må kanskje prøves en gang ;) hihi
Håper du har en nydelig kveld:)
Og at du får en flott morsdag i morra :)
Klem Tina
Denne kaken har blitt kjent her borte i England ogsa for jeg har bakt den flere ganger. Hjemmebakte kaker er ellers litt uvanlig her - de fleste kjoper ferdig pa bakeri/butikken. Det er allikevel en trend til a folk lager mere hjemme, men forelopig foler jeg meg noe 'annerledes' som baker mye!
SvarSlettDenne er absolutt veeeelig god - UTEN Rom!
ha en fin fin helg.
klem Mette
Nam nam, den er knall god:-) har ikke laget den selv enda, men har smaket den mangen ganger:-)
SvarSlettNatti natt:-)
Klem Gry:-)
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlett